Inici -> Àrees -> Cementeri -> Notícies

Vila-real recordarà les víctimes de la covid-19 en una ofrena especial pel Dia de Tots Sants

dissabte, 23 d'octubre de 2021

El Dia de Tots Sants serà, enguany, especialment emotiu a Vila-real. L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Cementeri, està organitzant un record especial a les víctimes de la covid-19, que se sumarà a l'ofrena tradicional els morts en l'incendi del Cine La Luz de 1912 i les víctimes de totes les conteses. Un quartet de corda de Supramúsica posarà la banda sonora al moment en què la comitiva oficial, encapçalada per l'alcalde, José Benlloch, col·locarà la corona de llorer enfront del peveter oficial on cremarà la flama en memòria de totes les víctimes. En aquest mateix entorn, al costat de la làpida en record dels morts en La Luz, es col·locarà una placa en record a les persones que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia a Vila-real.

"La covid-19 ha deixat a la nostra ciutat, fins al moment, 90 víctimes mortals. 90 famílies que, en unes circumstàncies socials adverses, han hagut d'enterrar els seus éssers estimats sense, moltes vegades, ni tan sols poder acomiadar-se d'ells com mereixien. Víctimes d'un virus fins al moment desconegut que ha causat una greu commoció social i econòmica però, sobretot, un gran dolor personal a aquestes famílies", assenyala Benlloch. "Ara que la crisi de la covid-19, gràcies sobretot a l'èxit del procés de vacunació, sembla estar remetent, volem que un dia tan emotiu com és l'1 de novembre, en el qual tots recordem les persones que volem i que ja no estan amb nosaltres, servisca també de record i homenatge a les víctimes del virus", agrega. Homenatge que quedarà de manera permanent en el Cementeri, a través d'una placa especial de ceràmica. La placa commemorativa es col·locarà sobre un pedestal en l'espai del Cementeri dedicat al record de les víctimes de tragèdies i conteses.

L'ofrena institucional tindrà lloc, com és tradicional, després de la missa de Tots Sants organitzada per l'Associació de Filles de Maria del Rosari al Cementeri, a les 11.00 hores. La comitiva, encapçalada per Benlloch, es desplaçarà fins al recinte de l'homenatge, on cremarà la flama en record als morts i el quartet de corda de Supramúsica interpretarà dues peces musicals. Allí, la corporació municipal, en representació de tota la ciutadania, dipositarà una corona de llorer en memòria de les víctimes de La Luz, les guerres i, per primera vegada enguany, la covid-19.

Dispositiu de Tots Sants

La commemoració del Dia de Tots Sants comptarà, com cada any, amb un dispositiu especial, en el qual destaca el servei d'autobús especial per a garantir el transport públic i gratuït a tots els vila-realencs que vulguen acostar-se al Cementeri aquest dia o la vespra. Per a això, el bus Groguet es reforça i adapta els seus horaris els dies 31 d'octubre i 1 de novembre.

L'Ajuntament posarà a la disposició dels veïns i veïnes cadires perquè puguen assistir als actes religiosos que organitza l'Associació de Filles de Maria del Rosari i gravarà la missa de Tots Sants per a la seua emissió per la televisió local. "És una celebració molt emotiva i volguda pels vila-realencs i, d'aquesta manera, fem possible que tota la ciutadania puga assistir-hi, també la que té dificultats i aquest dia no pot acudir al Cementeri", explica la regidora de l'àrea, Rosario Royo, que ha volgut agrair la col·laboració de totes les entitats implicades.

També per a facilitar l'accés a tots els veïns i veïnes, el dispositiu compta un any més amb la col·laboració d'Acudim, que facilita cadires de rodes perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen desplaçar-se pel recinte. Creu Roja, amb un servei d'ambulància, Protecció Civil i Policia Local completen el dispositiu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es