Inici -> └rees -> Cultura -> Programaciˇ -> NotÝcies culturals

Vila-real inicia al juliol el trasllat de la Biblioteca Central a la BUC per a ampliar el servei i cedir espai per al nou centre de salut

divendres, 1 de juliol de 2022

Horaris de les biblioteques aquest estiu i trasllat de la Biblioteca Central

L'Ajuntament de Vila-real inicia aquest mes de juliol un ambiciˇs pla de reorganitzaciˇ i optimitzaciˇ de dependŔncies municipals amb dos objectius principals: millorar i ampliar el Servei Municipal de Biblioteques i alliberar espai per a la construcciˇ del quart centre de salut que donarÓ cobertura a la zona centre de la ciutat. El primer pas d'aquest procÚs serÓ el trasllat de la Biblioteca Central des de l'actual edifici del carrer de Solades a la Biblioteca UniversitÓria del Coneixement (BUC), on l'Ajuntament de Vila-real vol crear la "nova Biblioteca Central del segle XXI". Per a aix˛, serÓ necessari tancar temporalment totes les seus bibliotecÓries de la ciutat amb la finalitat de dur a terme aquesta important reorganitzaciˇ.

El regidor de Biblioteques, Eduardo PÚrez Arribas, explica que l'equip de govern, en consens amb els responsables del servei, ha planificat aquest trasllat "en l'Ŕpoca en quŔ menys pot afectar el Servei Municipal de Biblioteques, acabat el curs escolar i amb els exÓmens universitaris i l'EBAU ja finalitzats". AixÝ mateix, l'edil avanša que, atÚs que serÓ necessari tancar temporalment el servei, s'ha preparat un pla que minimitze l'impacte. AixÝ, des de hui mateix i fins al 15 de juliol, la Biblioteca Central del carrer de Solades adapta el seu horari, de 9.00 a 13.30 hores; en els centres bibliotecaris infantils de Solades i del Pilar l'horari serÓ de 10.30 a 13.30 hores, mentre que la biblioteca infantil de Pius XII romandrÓ tancada.

A partir del 18 de juliol, i fins a nou avÝs, totes les biblioteques estaran tancades temporalment amb motiu del trasllat de la Biblioteca Central, que es durÓ a terme "amb la major cura i amb la supervisiˇ constant del personal del servei de Biblioteques", tal com subratlla el regidor Eduardo PÚrez Arribas. Per a fer aquest canvi d'ubicaciˇ dels fons bibliogrÓfics municipals l'equip de govern ha contractat un servei especialitzat, amb un cost de 17.500 euros, IVA incl˛s.

La nova Biblioteca Central del segle XXI estarÓ situada a la planta baixa de la BUC. Els despatxos se situaran en el primer pis, en l'ala que fins ara ocupava la CÓtedra d'Innovaciˇ CerÓmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, que ja s'ha traslladat a la nova seu de la Regidoria d'Innovaciˇ, CiŔncia i Universitats (Viver d'Empreses I). El trasllat dels materials Ús la primera fase per a la creaciˇ de la nova Biblioteca Central del segle XXI, que anirÓ millorant infraestructura, equipaments i dotacions per a oferir un servei avanšat, pioner i d'acord amb les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI.
AixÝ mateix, el canvi d'ubicaciˇ d'aquest servei forma part d'una planificaciˇ mÚs Ómplia i transversal, per a situar a l'actual edifici de Solades un nou centre de salut que donarÓ cobertura a la zona centre de la ciutat. La Generalitat Valenciana, que executarÓ aquesta nova infraestructura sanitÓria, ja compta amb la reserva pressupostÓria necessÓria.

"El trasllat de la Biblioteca Central a l'edifici de la BUC serÓ una realitat durant aquest estiu i, a pesar que inicialment naix de la necessitat de dotar d'un espai al necessari nou centre de salut de Torrehermosa, Ús tambÚ una oportunitat per a continuar ampliant i millorant un servei de biblioteques modŔlic, pel qual vull agrair al cap del servei, Juan Bernat, i a tot el personal que treballa", ha assegurat PÚrez Arribas. "Un servei pel qual apostem i que volem continuar millorant per a adaptar-lo a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI. El trasllat Ús nomÚs la primera pedra d'aquest procÚs, que anirem completant en etapes successives, amb la millora d'equipaments, instalĚlacions i altres iniciatives", conclou l'edil.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es