Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

Vila-real enceta la Setmana Tàrrega amb el millor de la comunitat guitarrística internacional

dissabte, 17 de desembre de 2022

Inici de les classes magistrals de la Setmana Tàrrega

Vila-real obri aquest dissabte el teló de la Setmana Tàrrega, dedicada a recordar la figura del compositor i músic vila-realenc Francesc Tàrrega. I ho fa amb la tercera edició del Congrés Internacional Francesc Tàrrega. Durant tot el cap de setmana, experts de l'àmbit internacional participaran en ponències i taules redones amb el desenvolupament de les premisses estètiques i els fonaments teòrics per a l'estudi de l'obra de Tàrrega com a tema capital. La celebració de la tercera edició del congrés consolida la posició de la iniciativa com a veu autoritzada en la figura de Francesc Tàrrega en la comunitat guitarrística internacional, després de la participació en les anteriors edicions d'experts dels cinc continents. En aquesta edició s'aprofundirà en les premisses estètiques i els fonaments teòrics de l'obra de Tàrrega.

Hui dissabte també han arrancat les classes magistrals de guitarra clàssica i excel·lència escènica que es prolongaran fins al divendres que ve 23 de desembre. Aquestes classes tenen com a al·licient l'aprofundiment en el vessant didàctic de l'obra de Tàrrega i el desenvolupament de l'excel·lència del músic en escena, a càrrec de Joan Enric Puig i Jonathan Parkin.

Cal recordar que la Setmana Tàrrega és un festival internacional organitzat per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real i l'Institut Valencià de Cultura, al costat de la col·laboració de nombroses institucions acadèmiques i culturals nacionals i internacionals. El seu principal objectiu és estudiar i difondre l'obra completa de Francesc Tàrrega des de la seua terra natal i projectar la figura del compositor en el panorama musical internacional. Es tracta de l'únic festival en tot el món en el qual, anualment, s'interpreta la integral de concert de les composicions del músic vila-realenc, i es reuneixen especialistes internacionals per a l'estudi del seu llegat, la qual cosa li ha permés erigir-se internacionalment com la principal veu autoritzada respecte a l'obra de Tàrrega.

Galeria multimèdia

Imatges

Conferències en línia del Congrés Internacional de Tàrrega
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es