Inici

El desé aniversari de la Mostra TEST s'enlaira aquest dissabte a Vila-real

dijous, 2 de març de 2023

Lidia Cao. Test 2023_1

Des d'aquest dissabte, 4 de març de 2023, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, TEST, tornarà a convertir-se en aparador i llançadora per a la promoció de nous artistes. La cita prepara un nou aterratge abrigallada per una xifra redona: la del seu desé aniversari.

Promogut per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-real, el TEST 2023 està cridat a ser, sense fissures, "una radiografia de la realitat artística que hi ha al nostre voltant; una oportunitat per a compartir amb el públic què és el que vindrà, aqueixes tendències emergents i què és el que s'està començant a coure en el món de l'art contemporani des de l'escala més jove dels nous creadors", explica el seu director, Pascual Arnal.

Perquè si alguna cosa defineix aquesta edició de la Mostra, referent per la selecció de nous artistes, és la joventut. La que emana de les creadores i els creadors que construeixen el TEST 2023, que acosta tota una generació que no depassa la barrera dels 30 anys.

L'elenc d'artistes convidats blinda la varietat de disciplines segell de la cita. Gema Quiles (pintura), Alejandro Ocaña (instal·lació escenogràfica) i Alex Gambín (dibuix i pintura), donen forma a l'exposició col·lectiva amb seu al Convent, espai d'art, de Vila-real i que podrà visitar-se del 4 de març al 29 d'abril de 2023. S'hi uneix l'art urbà de Lídia Cao per a seguir consolidant el museu de carrer del TEST.

"És un orgull per a la Mostra visibilitzar el treball d'artistes que, d'alguna manera, han crescut al seu si; que han començat a desenvolupar la seua carrera artística amb el TEST ja en rodatge", indica Arnal. "Tant de bo aquesta espècie de 'vides paral·leles' que s'han traçat entre el TEST i els artistes convidats haja servit per a ser un punt d'inspiració o per a plantar una llavor en aquesta generació tan jove que, com veurem en aquesta edició, ha germinat amb força", afegeix el director. En la mostra col·lectiva, els tres artistes de sala "esbossen un trajecte per la història de l'art: des de propostes formalment més acadèmiques a unes altres que fan parada en una contemporaneïtat viva o les que exploren propostes del futur immediat", postil·la el director. En qualsevol cas, Arnal incideix que les d'aquest desé aniversari comparteixen el fet de no ser exposicions "a l'ús", sinó que "una vegada més, com comença ja a ser marca de la Mostra, es convida els artistes al fet que utilitzen els espais del TEST com desitgen", potenciant i adaptant el seu imaginari artístic a les parets de la sala per a facilitar el diàleg amb el públic.

Amb tot, la maquinària del TEST 2023 es posa a rodar sota una xifra redona. El 10 que confirma la consolidació de la Mostra en el calendari nacional de l'art contemporani. "Sens dubte, la vertadera celebració d'aquest desé aniversari és poder continuar donant suport a l'art, disposant d'un espai i recursos amb els quals promocionar els artistes: posar de manifest els nous creadors perquè difonguen el seu art i que el puguen gaudir les persones que venen a visitar-lo", conclou el director.

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Alejandro Ocaña. Test 2023 Alejandro Ocaña. Test 2023_1 Alex Gambin. Test 2023

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es