Inici -> Vila-real

El director i compositor Miguel Alepuz crearà una missa a la patrona de Vila-real, la Mare de Déu de Gràcia, amb motiu del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real

dimecres, 20 de març de 2024

Recepció a Miguel Alepuz

La patrona de Vila-real, la Mare de Déu de Gràcia, comptarà amb una missa solemne en el seu honor, una peça musical en la qual ja treballa el compositor i director del Cor Ciutat de Vila-real, Miguel Alepuz, i la creació del qual s'emmarca en els actes del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat. L'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit recentment amb el músic i li ha encarregat de manera oficial la composició d'aquesta peça com a part de la programació que, fins a febrer de 2025, es desenvoluparà per a commemorar el 750é aniversari. En la trobada, Benlloch ha transmés a Alepuz, en nom del consistori, la petició perquè siga l'encarregat de "crear una obra musical en honor a la nostra Verge de Gràcia, que estic segur estarà a l'altura que mereix la patrona". Així mateix, l'alcalde ha agraït a Miguel Alepuz el seu compromís amb la música i la tradició coral a Vila-real, especialment el seu treball com a compositor i director de música sacra.

Benlloch va informar d'aquest assumpte a la resta de grups polítics en una Junta de Portaveus celebrada el mes passat i va explicar que ja es treballa en l'obra perquè el Cor Ciutat de Vila-real, coral que Alepuz dirigeix, puga assajar-la i presentar-la en la recta final de la celebració del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, a principis de febrer de 2025. "En un any tan important en la història de Vila-real, tenim la voluntat de continuar ampliant el nostre patrimoni immaterial musical, en aquest cas amb una missa cantada en honor a la nostra patrona, de la mateixa manera que també el nostre patró, sant Pasqual, compta amb una missa solemne composta pel nostre Fill Predilecte, el mestre Rafael Beltrán Moner", agrega Benlloch.

Miguel Alepuz Penalba (Benifaió, 1944) és compositor i director musical amb una llarga trajectòria. Vinculat a Vila-real des de 1979 quan va ser nomenat vicari de l'església arxiprestal Sant Jaume, va ser fundador de la Coral Sant Jaume i impulsor dels cors infantils i juvenils de l'Associació de Filles de Maria del Rosari i la Congregació de Filles de Maria Immaculada, a més de formar part de la comunitat del CC Santa Maria. És autor de nombroses peces musicals de caràcter sacre, entre altres quatre misses: missa Tota Pulchra, per a solista, cor i orquestra; missa breu en honor de sant Pasqual, per a quatre veus mixtes i òrgan; missa per a la novena de la Puríssima, per a dues veus blanques i òrgan; missa per al temps ordinari, veu i òrgan. A més, és autor d'altres peces musicals sacres com ara avemaries, himnes, cants a la Mare de Déu, salms responsorials o cants de comunió, entre altres. També ha realitzat més de 180 arranjaments a quatre veus mixtes per a cor i acompanyament de cants i peces musicals de diferents estils (religiós, líric i pop). Des de fa quasi 15 anys és director del Cor Ciutat de Vila-real, que compta amb més de 40 components.

L'estrena de la missa en honor a la Mare de Déu de Gràcia formarà part dels actes de l'últim quadrimestre de la programació anual prevista per a commemorar el 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, que fins a febrer de 2025 omplirà el calendari de cultura, tradició i identitat.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Currículum musical de Miguel Alepuz
Tipus d'arxiu: DOCX | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es