Inici

Vila-real forma als participants dels programes d'ocupació per a millorar la seua inserció laboral

dijous, 28 de març de 2024

L'Ajuntament de Vila-real, a través de l'Agència de Desenvolupament Local de la Regidoria d'Economia, activa els cursos de formació per als participants en els programes d'ocupació amb l'objectiu de millorar les competències i habilitats per a la inserció laboral i l'impuls a l'emprenedoria de les persones contractades a través d'aquests plans. Tal com expliquen des de l'àrea d'Economia, aquesta formació específica "permetrà que els participants finalitzen el seu pas per l'Ajuntament no sols amb un període d'experiència que els ajudarà en l'àmbit curricular a trobar el seu pròxim treball sinó que també estaran formats en les noves habilitats i competències que les empreses busquen en els seus empleats i coneixeran les eines i recursos essencials per a aconseguir l'èxit professional".

La formació, que s'emmarca en el conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, està dirigida a les 24 persones que van iniciar els programes d'ocupació en l'últim trimestre de l'any: Empuju (Avalem Joves, 10 persones), Explus (Avalem Experiència, 11 persones) i Emdisc (Avalem Capacitats, 3 persones).

En aquesta edició, per a adaptar la formació als perfils heterogenis de les 24 persones que conformen els tres programes, s'ha diferenciat la formació en dos grups amb continguts adaptats als perfils de cada grup. La formació tindrà lloc al Viver d'Empreses, en horari de 9 a 14 hores.

En les 25 hores de formació del grup I es treballaren les soft skills o habilitats blanes més demandades per les empreses a l'hora de contractar un empleat, capacitats que no estan directament vinculades a la formació tècnica o acadèmica. Estarà dividida en cinc sessions, que es desenvoluparan de maig a juny.

En el grup II, es treballarà de manera pràctica la cerca activa d'ocupació per a aconseguir la inserció laboral. La formació, amb una duració també de 25 hores en cinc sessions, es durà a terme des d'abril a juny. Aquest grup II està obert amb 12 places més per a persones que encara que no estiguen contractades en els programes d'ocupació estiguen interessades a tenir un suport en la cerca d'ocupació. Hauran de sol·licitar-ho a través del Portal Treball (https://portaltreball.blogspot.com/).

D'altra banda, l'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real s'ha adherit a l'Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, emprenedoria i promoció econòmica 2024-2025, i organitza diversos cursos oberts per a qualsevol persona en cerca d'ocupació, que tindran lloc al Viver d'Empreses.

1. Monitor d'escola matinal
Dates: 11, 12, 13, 14, 17, 18 juny
Horari: de 9 a 14 h

2. Gestió bàsica del magatzem, picking i radiofreqüència
Dates: 25, 26, 27, 28, 29, 2, 3, 4 novembre-desembre
Horari: de 9 a 14 h

3. Operador de carretons elevadors
Dates: 9, 10, 11 de desembre
Horari: de 9 a 13 h (9 desembre)
de 8.30 a 14.30 h (10 i 11 desembre)

Les inscripcions poden realitzar-se també a través del Portal Treball

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es