Inici -> Àrees

El talent artístic valencià emergeix en l'edició més experiencial i evocadora de TEST

tornar Imprimir

dijous, 4 de febrer de 2021

Museus, Sala de premsa, Cultura

'Te quiero un huevo', la proposta de Mario Mankey per a TEST 2021

El talent artístic valencià emergeix en l'edició més experiencial i evocadora de TEST

La Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real exhibeix la seua edició més experiencial. "El públic haurà d'activar la seua capacitat d'imaginació abans de voler entendre què és el que realment està passant", avança el director de TEST 2021, Pascual Arnal, responsable d'aquest projecte i al qual dona suport el Departament de Museus, es marca com a repte des de fa ja huit anys ser l'aparador i la llançadora del talent artístic emergent de la Comunitat Valenciana. Del 6 de febrer al 17 d'abril de 2021, i amb el Convent, espai d'art, i l'espai públic de Vila-real com a laboratori artístic, confluiran les propostes de l'elenc de creadors i creadores que donen pols a TEST 2021.

La Mostra emergeix després de l'aturada per la pandèmia i que va deixar en l'aire el març passat la incursió artística de 2020. El TEST reprén pulsacions i aterra de nou en un al·legat a la cultura segura i amb el record a la figura i l'obra de Hyuro, una de les artistes urbanes que ha pinzellat la història del festival, que va faltar al novembre.

La saba nova que alimenta la Mostra d'Art i Creativitat és a càrrec aquest any d'Ana Spoon (escultura, dibuix, escriptura i instal·lació), Cecilia Vidal (fotografia), Mario Mankey (intervenció escultòrica) i E1000 (art urbà). Una selecció amb la qual aquesta cita se submergeix en el món "de les sensacions". 

El fil conductor d'aquesta exposició col·lectiva és que els que la fan possible "treballen al marge de les seues disciplines i comparteixen un punt de risc plàstic": Mario Mankey (Sagunt, 1985) "és un excel·lent pintor que a més realitza unes impactants instal·lacions que està despuntant internacionalment". Per la mateixa senda de cerca artística camina Cecilia Vidal (Montevideo, 1989), que té una obra fotogràfica on la documentació i la representació difuminen els seus límits. També Ana Spoon (València, 1989) encaixa en la filosofia de TEST i en l'autenticitat buscada a colp d'instal·lacions de teles i llums. 

La peça angular de TEST 2021 la posa l'artista urbà E1000 (Madrid, 1981), encarregat d'ampliar l'oferta museística a l'aire lliure que empara la Mostra i que perfilen ja les obres de Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan), Hyuro i Mohamed L'Ghacham, de qui pren ara el relleu. Els murals de gran format polits pels seus predecessors deixen pas aquest any de la mà d'E1000 a diverses xicotetes intervencions urbanes que podran gaudir-se en diferents parts de la ciutat i que reflecteixen la seua línia de treball, basat en la interacció amb els elements que ofereix la ciutat i de la seua percepció a través del color.

El TEST basa la seua força promocional de l'art emergent no sols en la materialització d'un espai expositiu, sinó en l'edició de quatre llibres d'artista, tres per als que donen forma a la mostra col·lectiva actual i un quart per a l'artista urbà de l'edició anterior. Es tracta de publicacions minuciosament cuidades que estaran a la disposició del públic que visite la mostra i que projectaran en el temps l'obra dels seus creadors. Aparadors eterns que reuneixen els textos d'Emanuela Loprieno i la mateixa Cecilia Vidal. Per altra banda, el text del llibre de l'artista urbà Mohamed L'Ghacham el signa Judith Trench.

El TEST obrirà les seues portes aquest dissabte, 6 de febrer (17.00 hores) al Convent. Enguany, a causa de l'actual crisi sociosanitària, no hi haurà acte inaugural institucional. L'exposició podrà visitar-se fins al dissabte, 17 d'abril, sense necessitat d'inscripció prèvia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es